Bezienswaardigheden Rhodos

Bezienswaardigheden Rhodos

Het eiland Rhodos is een prachtig eiland met mooie steden, stranden en historische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie. Wij hebben de populairste bezienswaardigheden geselecteerd en op een rijtje gezet.

Rhodos oude stad

Het oude gedeelte van Rhodos-stad is een bezienswaardigheid op zich. Niet voor niets staat deze stad op de Unesco werelderfgoedlijst en wordt het jaarlijks bezocht door honderdduizenden toeristen. De stad is bijna vijfentwintighonderd jaar oud en gedurende de geschiedenis is de stad veranderd in een grote stad met een oud en nieuw gedeelte. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de oude stadsmuren, het oude kerkje en de legende Kolos van Rhodos.

Lindos

Aan de oostkust van het eiland Rhodos ligt het stadje Lindos. Deze plaats staat bekend vanwege de witte huisjes die zich in het dorp bevinden en wordt ook wel het witte stadje genoemd.  Lindos ligt aan een prachtige baai. Nabij Lindos vind je de oude acropolis van Lindos met de tempel Athena Lindia die beklommen kan worden. Raadzaam is om een bezoek aan Lindos in de ochtend te brengen, dit vanwege de hoge temperaturen.

De Mandráki haven

De Mandraki-haven in Rhodos is de belangrijkste haven van Rhodos. In de oudheid werd deze haven gebruikt door de oorlogsschepen van Rhodos. In de middeleeuwen maakten ridders met hun galeischepen gebruik van deze karakteristieke haven. Tegenwoordig bevinden zich in de Mandraki-haven veelal zeilboten en excursiejachten. Een kenmerk van deze haven zijn de drie windmolens die je veelal terug ziet in de reisbrochures van Rhodos.

Vlindervallei

In het noordwesten van Rhodos bevind zich een bekende vallei genaamd Petaloudes ofwel de vlindervallei. In deze vallie leeft een zeldzaam vlindersoort genaamd C. Quadripunctaria Rhodosensi. Deze vlindersoort bezoekt massaal deze vallei om de warmte te ontvluchten. De grootste kans om deze vlindersoort te bewonderen heb je op een warme dag. Naast het zien van deze vlindersoort is een wandeling in de Petaloudes ook absoluut de moeite waard.

Opgraven van Kamiros

In het jaar 226 voor Christus is de stad Kamiros verwoest waarna het naar herbouwen in het jaar 142 na Christus nogmaals is verwoest door een aardbeving. Door archeologische opgravingen zijn de overblijfselen van deze historische start bewaard gebleven. Je kunt een bezoek brengen en je laten leiden door een gids. Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan de vlindervallei gezien de afstand tussen beide bezienswaardigheden.

Zeven bronnen

Een populaire bezienswaardigheid in Rhodos is Epta Piges. In dit prachtige natuurgebied bevinden zich zeven bronnen die zich allen laten leiden in een beek. Deze beek komt weer uit op een klein meertje. Hier kun je prachtige wandelingen maken via de uitgestippelde wandelroutes en laat je herleiden door een 187 meter lange tunnel welke niet meer dan 80 centimeter breed en 170 centimeter lang is.

Weer Rhodos

Populaire reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips