Informatie Rhodos

Informatie Rhodos

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om informatie in te winnen over de bestemmingen die je gaat bezoeken. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie over de vakantiebestemming Rhodos.

Tijd

Op Rhodos is het 1 uur later als in Nederland. Rhodos hanteert net als Nederland een zomer en winter tijd waardoor het tijdsverschil altijd een uur is.

Reisdocumenten

Rhodos behoort tot de Europese Unie. Voor een bezoek aan Rhodos dien je te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Het aanvragen van een visum is niet nodig.

Valuta

Het enige wettige betaalmiddel in Rhodos is de Euro.

Betaalautomaten

Op Rhodos vind je op diverse plaatsen betaalautomaten waar je kunt pinnen met een Nederlandse betaalpas. Omdat niet in alle plaatsen geldautomaten aanwezig zijn is het verstandig om altijd contant geld op zak te hebben.

Drinkwater

Het drinkwater in Rhodos is van goede kwaliteit. Gezien het hoge chloorgehalte in het drinkwater is het voor Nederlanders niet drinkbaar. Aangeraden wordt om water uit flessen te drinken.

Electriciteit

Rhodos heeft eenzelfde elektriciteitsnet als in Nederland. Er worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Je hebt dus geen verloopstekkers nodig.

Vaccinaties

Voor een vakantie naar Rhodos heb je geen vaccinaties nodig. Raadzaam is tijdig voor vertrek de website van de GGD te raadplegen, hier vind je altijd de meest actuele vaccinatie informatie.

Zon

Rhodos staat bekend om het hoge aantal zon uren. De zonkracht is sterker dan in Nederland. Hierdoor is de kans op verbranden groot, het is daarom raadzaam om tussen 12:00 uur en 15:00 uur uit de zon te blijven. Zorg ervoor dat je een goede zonnenbrandcreme gebruikt.

Vluchttijd

De totale vliegtijd van Amsterdam naar Rhodos bedraagt circa 4 uur. De meeste luchtvaartorganisaties vliegen rechtstreeks naar Rhodos zonder tussenstop. De luchthaven van Rhodos heet Diagoras.

Fooien

Het geven van Fooien wordt in Rhodos erg op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Gebruikelijk is om fooi op tafel te leggen in plaats van het rechtstreeks aan iemand te geven. Gemiddeld wordt er ongeveer 2 euro fooi gegeven.

Consulaat

Rhodos valt onder Griekenland. Indien je informatie wilt inwinnen kun je ervoor kiezen om hiervoor de ambassade of consulaat te raadplegen. Onderstaand een overzicht van de diplomatieke vertegenwoordigingen.

- Nederlandse ambassade in Griekenland
- Nederlandse Consulaat op Rhodos
- Griekse ambassade in Nederland:

Verkeer

Net als in Nederland moet je op Rhodos ook aan de rechterkant van de weg rijden. In Rhodos is het toegestaan om op de vluchtstrook te rijden en mag men rechts inhalen. Als Nederlander zul je ervaren dat het verkeer erg chaotisch is en verkeersregels vaak overscheden worden.

Hulpdiensten

In geval van nood is het belangrijk om de juiste telefoonnummers van de hulpdiensten bij de hand te hebben.
– Politie: 112 

– Brandweer: 112
– Ambulance: 112

Weer Rhodos

Populaire reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips