Faliraki

Faliraki

Faliraki is een toeristische plaats gelegen aan de oostkust van het eiland Rhodos. Deze stad ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-stad. Het centrum van Faliraki is erg toeristisch ingericht, je vind hier een groot aantal winkels die allemaal erg gezellig zijn ingericht. Langs de kuststrook van Faliraki bevinden zich de meeste hotels en appartementen.

Deze plaats wordt naast Nederlanders ook veel bezocht door Engelsen en Duitsers.In minder mate bezoeken ook Spanjaarden en Russen massaal elk jaar deze prachtige badplaats. Faliraki is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen en oudere koppels die graag op vakantie willen naar een rustige vakantie badplaats.

Stranden Faliraki
Langs de kuststrook van de plaats Faliraki ligt een lang gestrekt zandstrand. Op de meeste plekken van het strand is er een mogelijkheid om strandbedden en parasols te huren tegen een lage vergoeding. Ook vind je op veel plaatsen op het strand posten van de reddingsbrigade en toiletten. In de buurt van het centrum vind je gezellige strandtenten en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Restaurants Faliraki
De plaats Faliraki kent veel restaurants waar je lekker en goedkoop kunt eten. Je vind hier restaurants met de Griekse keuken waar ook lokale gerechten worden geserveerd. Naast deze restaurants vind je hier ook Italiaans, Mexicaanse en Engelse restaurants. Enkele aanraders zijn Marios Taverna, een Italiaans restaurant waarbij je een mooi uitzicht hebt op zee en goedkoop kunt eten. Wil je eens wat Grieks proeven dan is het Griekse restaurant Taverna Kabos Cavos een absolute aanrader.

Winkelen Falikari
Het centrum van Falikari bevat een groot aantal winkeltjes waar je goed kunt winkelen. Het meerendeel van deze winkels zijn souvenirwinkels waar je allerlei Griekse producten kunt kopen. Falikari heeft ook een aantal juweliers, lederwarenzaken en kledingwinkels.

Uitgaan Falikari
In het centrum en aan de boulevard van Falikari bevinden zich gezellige bars en enkele discotheken. Deze bars zijn vaak dag en nacht open waardoor je de hele nacht door kunt feesten. Overdag zijn ook de terrasjes bij deze bars erg gezellig.
Enkele gezellige uitgaansgelegenheden zijn:
» Colorado Nightclub
» Underground Bar
» Bliss Coctailbar

Activiteiten Falikari
In Falikari worden dagelijks activiteiten georganiseerd. In de omgeving van Falikari bevinden zich diverse tennisbanen. Daarnaast kun je hier ook veel watersporten beoefenen zoals windsurfen, kitesurfen, jetski-varen, parseiling, kanovaren en waterfietsen. In directe omgeving van de plaats is ook een sportschool, kartbaan en midgetgolfbaan aanwezig.

Meer informatie over andere plaatsen in Tenerife
» Ixia
» Trianda
» Rhodos-stad

Weer Rhodos

Populaire reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips