Ixia

Ixia

Ixia is een badplaats welke gelegen is aan de noordwestkust van Rhodos. De plaats ligt op circa 5 kilometer afstand van Rhodos-stad en heeft een lange kuststrook. Langs de kuststrook bevinden zich een groot aantal hotels en appartementencomplexen. Ixia heeft een klein centrum welke vooral bestaat uit enkele terasjes, restaurants en souvenirwinkels.

In de zomermaanden is Ixia een populaire badplaats in Rhodos. De noordwestelijke wind zorgt voor extra verkoeling aan zee. Ixia is een ideale vakantiebestemming voor een strandvakantie.

Stranden Ixia
Aan de noordkant van Ixia ligt het Ixia-strand. Dit fijne kiezelstrand heeft veel faciliteiten zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten. Langs het strand zijn ook enkele strandtentjes gelegen waar het erg gezellig is. Bij het strandgedeelte nabij het centrum is er voor de kinderen een speeltuin.

Restaurants Ixia
In het centrum van Ixia bevinden zich enkele restaurants, waarvan een drietal Chinese restaurants. Bij deze restaurants kun je over het algemeen goedkoop eten. De meeste restaurants zijn voorzien van een terras waardoor je lekker buiten kunt eten.

Winkelen Ixia
Het centrum van Ixia bevat enkele winkeltjes. Dit zijn voornamelijk souvenirwinkels en supermarkten. Wil je winkelen dan kun je beter de bus pakken naar Rhodos-stad. Deze busrit is goedkoop en duurt niet langer dan een kwartier.

Uitgaan Ixia
In het centrum van Ixia bevinden zich enkele cafés waar het in de avonduren vaak druk is. Ixia heeft zelfs een Nederlandse bar waar onder andere elk weekend Nederlands voetbal gekeken kan worden. Nabij het Ixia-strand is een discotheek gevestigd waar je tot diep in de late uren door kunt feesten.
Enkele gezellige uitgaansgelegenheden zijn:
» Caballero bar
» The Luna bar

Activiteiten Rhodos-stad
Er worden in Ixia dagelijks diverse activiteiten georganiseerd. Zo heeft Ixia diverse duikscholen en zijn er watersporten zoals windsurfen, jetski varen, surfen en parasailing te beoefenen. Wil je in het water ontspannen huur dan een kano of een waterfiets. Op diverse plekken kun je in Ixia tegen betaling excursies of boottochten boeken naar de mooiste plekken van het eiland.

Meer informatie over andere plaatsen in Rhodos
» Faliraki
» Trianda
» Rhodos-stad

Weer Rhodos

Populaire reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips