Rhodos-stad

Rhodos-stad

Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland Rhodos. Deze oude antieke plaats ligt aan de noordzijde van het eiland. De stad bestaat al sinds het jaar 408 voor Christus. Rhodos-stad kan worden opgedeeld in drie gedeelten namelijk een antiek, middeleeuws en een modern gedeelte. In het oude gedeelte vind je diverse oude bezienswaardigheden van de van ouds uit grote stad.

De stad wordt het gehele jaar door bezocht door toeristen. Over de hele wereld komen mensen deze imposante stad bezichtigen. In het nieuwe gedeelte langs de kuststrook van Rhodos-stad zijn de meeste hotels en appartementen gebouwd. Vanaf dit gedeelte ben je binnen enkele minuten in het middeleeuwse gedeelte van de stad waar het s ’avonds erg gezellig is.

Stranden Rhodos-stad
Langs de kuststreek van Rhodos-stad bevind zich het kiezelstrand Rhodos-strand. In het hoogseizoen vind je langs het strand op veel plekken faciliteiten als: ligbedden, douches, toiletten en strandwacht. Langs de boulevard vind je gezellige strandbars en een hoge duikstijger. Aan de zuidkant van Rhodos-stad ligt het Zenfiros-strand, een zandstrand. Dit strand ligt in een rustige omgeving dichtbij een woonwijk. Ook langs dit strand vind je diverse faciliteiten.

Restaurants Rhodos-stad
In Rhodos-stad vind je veel eetgelegenheden. De keuze in restaurants is erg gevarieerd. In het oude gedeelte van de stad in directe omgeving van het plein Plaka vind je vele gezellige restaurants. Deze restaurants zijn voorzien van een gezellig terras en zijn goedkoper dan in het moderne gedeelte van Rhodos-Stad. Enkele goede restaurants zijn:
» Red Restaurant
» Rustico Taverna restaurant
» Romeo Garden Restaurant

Winkelen Rhodos-stad
In Rhodos-stad vind je een groot aantal kledingwinkels, schoenenwinkels, lederzaken en juweliers. In het oude gedeelte van de stad vind je veelal souvenirwinkels welke gericht zijn op het toerisme. Wil je gezellig winkelen dan kun je het beste naar het moderne gedeelte van de stad gaan. Hier ligt het grote centrum van de stad met vele winkels. In het oude gedeelte van Rhodos-stad is elke week een groente en fruitmarkt.

Uitgaan Rhodos-stad
Rhodos-stad staat bekend ook bekend om het bruisende nachtleven. In het moderne gedeelte van de stad in de zogenoemde Barstreet vind je de meeste uitgaansgelegenheden. In Barstreet vind je ook enkele gezellige Nederlandse cafés. In het middeleeuwse gedeelte van de stad bevinden zich ook enkele gezellige restaurants en discotheken.
Enkele gezellige uitgaansgelegenheden zijn:
» Down-under Bar
» Twee gezusters
» Bondi music bar

Activiteiten Rhodos-stad
Er worden in Rhodos-stad dagelijks vele activiteiten georganiseerd. Je vind hier vele duikscholen en tennisbanen waar je kunt ontspannen. Op het Rhodos-strand kun je vele watersporten beoefenen als kajakken, parasailing, waterfietsen, waterscooters en wakeboarden. In de stad kun je op veel plekken leuke excursies boeken zoals: boottochten, stadswandelingen en bezoeken aan diverse bezienswaardigheden.

Meer informatie over andere plaatsen in Rhodos
» Faliraki
» Ixia
» Trianda

Weer Rhodos

Populaire reisaanbieders

Advertentie

Verdere vakantietips